PUHTAAMPI ITÄMERI! MAHDOLLISTA SINILEVÄN TEOLLINEN KERÄILY JA HYÖTYKÄYTTÖ

Updated: Apr 14

Itämeri tarvitsee apuasi! Itämeressä kelluvista sinilevälautoista ja rantoja peittävästä sinilevämassasta on tullut jokakesäinen riesamme. Sinilevä ei ainoastaan tee uima- ja mökkirantoja uimakelvottomiksi, vaan lisäksi heikentää entisestään Itämeren tilaa ja lajien monimuotoisuutta. Me, Mari ja Micke Origin by Oceanista, haluamme konkreettisesti auttaa Itämerta ja tarvitsemme teidät kaikki mukaan näihin talkoisiin! Sinilevän lisääntyminen johtuu ihmisten aiheuttamasta ravinnekuorman kasvamisesta. Yksi tehokkaimmista keinoista sinilevän määrän vähentämiseen on pysäyttää Itämeren sisäinen ravinnekierto poistamalla sinilevää teollisella mittakaavalla.
Sinilevän keräily merestä on teknologinen haaste. Kuitenkin uskomme, että ihmisen teknologisella osaamisella on tämä täysin ratkaistavissa oleva asia. Ihminen on matkustanut kuuhunkin ja on kovalla vauhdilla menossa Marsiin! Näihin verrattuna sinilevän keräily merestä on mielestämme yksinkertaisempi insinöörihaaste. Tähän liittyen avasimme viime vuoden kesäkuussa innovaatiokilpailun yhdessä Avanto Venturen kanssa. Tuloksia tästä innovaatiokilpailusta olemme nyt ottamassa käytäntöön!

Future algae harvesting drone in action

Sinilevä erittelyteknologia demonstraattori, Saloy Oy

Tulemme ottamaan pieniä, mutta määrätietoisia askelia kohti päämäärää.

Haluamme oppia sinilevän keräilystä tekemällä konkreettisia tekoja, kokeiluja ja näin kerätä tuloksia, joiden pohjalta voimme rakentaa sinilevän keräilyteknologiaa ja kapasiteettia huippuunsa.


Miksi teemme tämän?

Uskomme vahvasti siihen, että voimme auttaa Itämerta kestävästi. Tarvitsemme vain uudenlaisen arvonluontimallin, mikä mahdollistaa ravinteiden (fosforin ja typen) poiston Itämeren sisäisestä ravinnekierrosta. Sinilevän keräys ja sen jatkojalostus toimivat avaimina tässä yhtälössä.


Miten luomme arvoa?

Arvonluontimallimme keskiössä on biojalostamoteknologiamme. Tämä uusi innovaatio käyttää kerättyä sinilevää raaka-aineena. Biojalostamossamme tulemme tulevaisuudessa eristämään sinilevästä arvokkaita ainesosia, esimerkiksi kosmetiikka teollisuudelle.


Miten Sinä voit mahdollistaa sinilevän keräilyn?

Tulemme käynnistämään sinilevä keräilyn ensimmäisillä sinilevän keräyslaitteillamme. Näin pääsemme aloittamaan keräilyn jo tänä kesänä!


Ennusteet osoittavat tämän kesän sinileväkukintojen olevan voimakkaita johtuen lauhasta talvesta ja runsaista sateista.


Mitä voit tehdä?

  1. Voit jakaa tätä blogipostausta tuttavillesi ja yhteisöillesi somekanavissa. Levitä sanaa!

  2. Voit seurata meitä somessa (Facebookissa, LinkedInissä ja Twitterissä). Tiedät missä mennään!

  3. Voit jakaa meidän somepäivityksiämme kaikissa some kanavissa!

Mahdollistat sinilevän keräilyn jo tänä kesänä!

Lämmin KIITOS tuestasi jo etukäteen!

©2020 by Origin by Ocean.