Sinilevä, ole valppaana! Täältä tullaan!

Tulevana kesänä tulemme aloittamaan sinileväkeräily-toiminnan!


Meillä on ilo ja kunnia kertoa, että SSAB:n Raahen tehdas lahjoittaa Origin by Oceanille kuvassa olevan Saloy Oy:n valmistaman sinilevän keräilylaitteen. Tämä on täysin toimiva pienoismalli, jolla pääsemme keräämään sinilevää. Tällä lahjoituksella sinilevän keräilytoimintamme ja tutkimuksemme onnistumismahdollisuudet kasvavat valtavasti! Olemme todella onnellisia ja kiitollisia tästä lahjoituksesta!SSAB Raaheen tehtaan lahjoittama sinileväkeräyslaite

Tämä tarkoittaa meille käytännössä sitä, että pääsemme aloittamaan keräilyn jo tulevana kesänä ainakin yhdellä keräyslaitteella!


Jouko Pesonen, SSABn Raahen terästehtaan ympäristö-, laadunhallinta ja laboratoriotoiminnoista vastaava päällikkö kommentoi lahjoitusta seuraavasti: "Seuraamme täällä SSAB:n Raahen tehtaalla aktiivisesti lähivesistön tilaa ja olemme testanneet sinilevän keräyslaitteen käyttöä merestä padotussa tehtaan makeanveden altaassa. Testimme osoittivat, että kerääminen voisi olla riittävän isossa mittakaavassa yksi ratkaisu sinilevän vähentämiseksi, joten luovutamme hyvillä mielin laitteen Itämeren tilan parantamiseen tähtäävään tutkimus- ja kehitystyöhön.”

"Tämä on meille ensimmäinen konkreettinen askel kohti sinilevän keräysteknologian kehittämistä. Olemme todella kiitollisia SSAB:lle sen mahdollistamisesta! Uskomme vahvasti COVID-19 tilanteesta riippumatta, että Itämeri, kestävän kehityksen mukaiset arvot ja mahdollisuudet kiinnostavat sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä. Toivomme, että tämä rohkaisee myös muita yrityksiä lähtemään mukaan, kukin omalla tavallaan, edesauttamaan tätä ympäristöongelmaa.", sanoo Mikael Westerlund Origin by Ocean, perustajajäsen.


Tästä aloitamme! Tulemme tulevana kesänä tarvitsemaan myös henkilöitä tekemään tätä keräilytoimintaa.


Ole rohkeasti yhteydessä jos innostuit mahdollisuudesta osallistua sinilevän keräilytalkoisiin ja auttaa Itämerta!

©2020 by Origin by Ocean.