See all news
26/04/2023 Origin by Ocean

Origin by Ocean keräsi 7,5 miljoonan euron rahoituksen leväpohjaisiin ratkaisuihin

HELSINKI, 26. huhtikuuta, 2023 – Suomalainen startup-yritys Origin by Ocean sai 7,5 miljoonan euron kasvurahoitusta tekniikalle, jolla korvataan öljypohjaiset kemikaalit kestävillä, leväpohjaisilla vaihtoehdoilla.
Origin by Ocean keräsi 7,5 miljoonan euron rahoituksen leväpohjaisiin ratkaisuihin
News

 

Globaali kemianteollisuus käyttää öljypohjaisia aineosia kosmetiikassa ja maataloudessa sekä erilaisiin kulutustavaroihin ja tekstiileihin. Origin by Oceanin vaihtoehtoiset leväpohjaiset ratkaisut päihittävät perinteisen kemianteollisuuden tuotteet, sillä niiden ominaisuudet ovat sekä ekologisesti kestäviä että ominaisuuksiltaan ylivertaisia. 

Yhtiön tuotantoketju on vastuullinen alkutuotannosta lähtien, esimerkiksi raakamateriaali tulee maista, jotka kärsivät merten rehevöitymisestä. Raakamateriaalin kerääminen tuo maihin vastuullisia liiketoimintamahdollisuuksia.

”Origin by Oceanin erilaiset leväpohjaiset ratkaisut ja ainesosat voivat korvata raakaöljyn raaka-aineena monissa tuotteissa. Ainutlaatuinen ratkaisumme on muuttaa sekä haitalliset että kestävästi viljellyt levät lisäarvoa tuottaviksi ainesosiksi. Näin ollen ratkaisemme kaksi ongelmaa: tuotamme kestäviä ainesosia asiakkaillemme ja samalla puhdistamme rannikkoalueita haitallisista levistä", kertoo Origin by Oceanin toimitusjohtaja ja perustaja Mari Granström.

Levästä tuotettavia funktionaalisia ainesosia voidaan käyttää muun muassa kosmetiikassa, pesuaineissa, elintarvikkeissa ja tekstiileissä.

Origin-by-Ocean-harvesting-sargassum_in_Punta_Cana_1

Yhteensä 7,5 miljoonan euron kasvurahoituksen Origin by Ocean käyttää teollisen mittakaavan leväjalostuslaitoksiin. Yritys keräsi 3 miljoonaa euroa varoja yksityisiltä pääomasijoittajilta Voima Venturesilta ja Lifeline Venturesilta sekä Batofinilta ja Security Tradingiltä. Kasvurahoitus oli edellytyksenä Business Finlandilta saadulle 4,5 miljoonan euron lainalle, joka käytettiin teollisen mittakaavan leväjalostuslaitoksen pilotointiin ja tuotantoprosessin kaupallistamiseen.

"Planeettamme suojelemiseksi tarvitsemme kestäviä biopohjaisia ratkaisuja jokapäiväiseen elämäämme, kuten kosmetiikkaan, siivoukseen ja vaatteisiin. Origin by Ocean -tiimi on osoittanut, että meillä on ainutlaatuinen ja innovatiivinen teknologia, jolla korvataan päästöjä ja luonnolle haitallisia kemikaaleja. Olemme innoissamme tämän tarjoamasta liiketoimintamahdollisuudesta sekä mahdollisuudesta vaikuttaa kemianteollisuuteen”, Voima Venturesin toimitusjohtaja Inka Mero sanoo. 

Merten rehevöitymisen arvioidaan tuhoavan ison osan merenalaisesta elämästä vuoteen 2050 mennessä. Tämä on päähuolenaihe EU:n sinisen biotalouden strategiassa (Blue Bioeconomy Strategy), joka keskittyy meriekosysteemien kestävään hyödyntämiseen ja taloudelliseen kehittämiseen. Strategian avulla EU pyrkii edistämään merellisten luonnonvarojen kestävää käyttöä, kannustamaan innovaatioita ja luomaan uusia työpaikkoja.

Origin by Ocean haluaa konkreettisin toimin edistää EU:n strategista tavoitetta ja muuttaa haitalliset levät kemianteollisuudelle hyödyllisiksi ainesosiksi. Tavoitteena on pitkällä aikavälillä estää merten rehevöityminen.

Ainutlaatuisella lähestymistavallaan Origin by Ocean tasoittaa tietä kestävämmälle tulevaisuudelle kemianteollisuudessa, jonka arvo on 4,7 biljoonaa dollaria.

 

Lisätietoja antavat:

Mari Granström, perustaja ja toimitusjohtaja
Origin by Ocean
+358 400 932 032
mari.granstrom@originbyocean.com

Inka Mero, perustaja ja toimitusjohtaja
Voima Ventures
+358 45 121 4394
inka.mero@voimaventures.comPrevious
How can entrepreneurship transform industry and save the environment?
Next
Origin by Ocean receives €7.5 million in seed capital to detoxify the chemical industry with algae-based solutions