See all news
04/04/2024 Origin by Ocean

Uusi leväpohjainen kosmetiikkasarja hyödyntää merten ravinnekuormitusta vähentäen rehevöitymistä

Ole Hyvä Luonnontuote julkaisee maailman ensimmäisen kosmetiikkasarjan, jossa hyödynnetään Origin by Oceanin levistä tehtyjä kemiantuotteita öljypohjaisten sijaan.
Uusi leväpohjainen kosmetiikkasarja hyödyntää merten ravinnekuormitusta vähentäen rehevöitymistä
News

Ole Hyvä Luonnontuote ja merileväpohjaisia tuotteita jalostava suomalainen teknologia- ja materiaali-innovaatioyritys Origin by Ocean ovat kehittäneet yhteistyössä kosmetiikkasarjan, jossa on ensimmäisenä maailmassa hyödynnetty Origin by Oceanin kehittämiä kemiallisia raaka-aineita, jotka käyttävät merilevien molekyylejä fossiilisten, öljypohjaisten kemiantuotteiden sijaan.
Yhteistyön tuloksena syntynyt Meri-sarja on suunniteltu merta kunnioittaen, sen kuormitusta vähentämään ja levien erinomaisia, luonnollisia ominaisuuksia hyödyntäen. Huhtikuussa lanseerattavaan tuotesarjaan kuuluvat shampoo-suihkugeeli, hiustenhoitoaine ja käsienpesuaine, sekä näiden täyttöpakkaukset. 

Maailman merten kamppaillessa rehevöityvän leväkasvuston kanssa, levien hyödyntäminen on konkreettinen teko biodiversiteetin puolesta ja rehevöitymistä vastaan

 

Biohajoavat, levistä tehdyt ainesosat vähentävät merten ympäristökuormitusta ja tarjoavat vaihtoehdon perinteisille raakaöljypohjaisille kemiallisille ainesosille kosmetiikassa, elintarviketeollisuudessa, hygieniatuotteissa, tekstiileissä ja monissa muissa tuotteissa, samalla puhdistaen rehevöityneitä valtameriä saastuttavista ravinteista. Yhtä näistä Origin by Oceanin kehittämistä levään pohjautuvista tuotteista, CAERULO™-nimistä leväalginaattia hyödynnetään Ole Hyvän täysin sulfaatittomassa Meri -pesuainesarjassa.

“Yhteiskuntamme ovat vahvasti riippuvaisia öljystä, sillä noin 80 % päivittäin käyttämistämme tuotteista sisältää öljyä sen eri muodoissa. Vaikka emme sitä aktiivisesti ajattelekaan, arkisiin valintoihimme on sitoutunut valtava määrä öljyä, joka on uusiutumaton luonnonvara. Levän avulla voidaan korvata öljyä ja samalla vähentää merten ravinnekuormitusta ja pienentää tuotteiden hiilijalanjälkeä, kertoo Origin by Oceanin toimitusjohtaja ja perustaja Mari Granström.

Sen lisäksi, että leväinnovaatioilla voidaan korvata öljyä sisältäviä raaka-aineita, levillä on monipuolisia ominaisuuksia, joita voidaan hyödyntää esimerkiksi parantamaan kosmetiikkatuotteiden koostumusta. Origin by Oceanin CAERULO™-leväalginaatti auttaa myös ylläpitämään ihon luonnollista kosteustasapainoa, mikä osaltaan tekee Ole Hyvän Meri-tuotteista erinomaisia myös kuivalle ja atooppiselle iholle. 

Ole Hyvä Luonnontuote Oy on arvopohjainen yritys, jonka toiminnan taustalla on aito tahto jättää jälkipolville terve planeetta. Yritys perustettiin huolesta ympäristön tilasta ja vahvasta halusta muuttaa maailmaa paremmaksi. 

“Pesuainevalmistajana velvollisuutemme on tehdä osamme myös vesistöjen tilan parantamiseksi ja siksi yhteistyö Origin by Oceanin kanssa oli luonnollinen valinta. Voimme yhdessä tehdä konkreettisia tekoja maailman merten auttamiseksi ja se vasta motivoi”, kertoo Ole Hyvä Luonnontuote Oy:n toimitusjohtaja Elli Unger.

Meri-sarjaan kuuluvat shampoo-suihkugeeli, hiustenhoitoaine ja käsienpesuaine. Tuotteet on valmistettu täysin biohajoavista ainesosista ja ne on pakattu kierrätysmuoviin. Kiertotalouden periaatteiden mukaisesti valmistetut tuotteet ovat sulfaatittomia, mikromuovittomia, ja niiden raaka-aineina hyödynnetään rehevöitymisestä syntyneitä, haitallisia leviä, jotka on nostettu merestä sitä kuormittamasta. 

Meri Tyrsky ja Aava shampoo & suihkugeeli 

Meri-sarjan shampoo-suihkugeelin sisältämä CAERULO™-leväalginaatti luo iholle ja hiuspohjalle suojaavan ja sen kosteustasapainoa ylläpitävän kalvon. Siksi nämä hellävaraisen tuotteet sopivat mainiosti shampooksi ja suihkugeeliksi ihan koko perheelle, myös kuivan tai atooppisen ihon omaaville. 

Meri Tyrsky- ja Aava –käsienpesuaineet 

Meri-sarjan käsienpesunesteen sisältämä CAERULO™-leväalginaatti luo käsien ihoa suojaavan ja sen kosteustasapainoa ylläpitävän kalvon. Siksi Meri-sarjan käsienpesuaineet sopivat erinomaisesti myös usein käsiään peseville ja kuivan tai atooppisen ihon omaaville. 

Ole Hyvä Meri Tyrsky hivelee aisteja eukalyptuksen ja aniksen luonnollisilla tuoksuilla. Pesuaine sopii erinomaisesti koko perheen lempeisiin pesuhetkiin.

Ole Hyvä Meri Aava on kuin raikas tuulahdus maailman meriltä: vihermintun ja teepuun luonnolliset tuoksut hivelevät aisteja ja tuovat arkiseen pesuhetkeen ripauksen ylellisyyttä. 

Meri-sarjan tuotteet on saatavilla 300 ml pulloissa, 1000 ml refill pusseissa ja 3L kanistereissa. Pullot on valmistettu 100 % kierrätysmateriaalista.
Hinnat: 300 ml pullo 13,55 € ja 1000 ml refill pussi 29,95 €


ORIGIN BY OCEAN on vuonna 2019 perustettu suomalainen levänjalostusyritys. Heidän patentoitu biojalostusprosessi mahdollistaa arvokkaiden biopohjaisten kemikaalien eristämisen haitallisista levistä ja ekologisesti viljellyistä merilevistä.

OLE HYVÄ LUONNONTUOTE on vuonna 2005 perustettu perheyritys, joka valmistaa ihmisille ja luonnolle turvallisia, ekologisia ja vegaanisia pesuaineita Haminassa, Etelä-Suomessa. Yritys toimii kokonaiseettisesti käyttäen tuotteissa 100 % luontopohjaisia ainesosia ja ottamalla kestävyyden sekä kohtuullisuuden huomioon kaikilla mahdollisilla tuotannon osa-alueilla.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

 

Elli Unger

Toimitusjohtaja

Ole Hyvä Luonnontuote

elli.unger@olehyvaluonnontuote.fi

+358 45 271 3306

olehyvaluonnontuote.fi

 

Mari Granström

Toimitusjohtaja

Origin by Ocean

mari.granstrom@originbyocean.com

+358 400 93 2032

originbyocean.com

Previous
New algae-based cosmetics range utilises nutrient pollution in the oceans
Next
Don’t just be sustainable, be regenerative